Počasie

Obsah

Vyhlásenie dobrovoľnej zbierky

Typ: ostatné
 Vyhlásenie dobrovoľnej zbierky 1Finančná pomoc postihnutým občanom pri požiari domov v obci Liptovské Revúce – časť Vojtková –na zabezpečenie materiálnych a finančných potrieb

Uznesenie č. 55 / 2021

z 6. zasadnutia Obecného zastupiteľstva Liptovské Revúce,

konaného dňa 20. mája 2021

Obecné zastupiteľstvo Obce Liptovské Revúce

A: berie na vedomie, návrh na vyhlásenie dobrovoľnej zbierky – na pomoc postihnutým občanom pri požiari domov v obci Liptovské Revúce – časť Vojtková

• v súlade s § 11, ods. 4, písm. b) zákona č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov Obecné zastupiteľstvo v Liptovských Revúcach
  • vyhlasuje dobrovoľnú zbierku,
  • ustanovuje podmienky dobrovoľnej zbierky nasledovne

Vyhlasovateľ:

Obec Liptovské Revúce, Stredná 386, 034 74  Liptovské Revúce

Účel dobrovoľnej zbierky:

Miesto konania dobrovoľnej zbierky:

Územie obce Liptovské Revúce

Čas konania dobrovoľnej zbierky:

Od 24.5.2021 do 31. 07. 2021

Spôsob vykonávania dobrovoľnej zbierky:

1. zasielaním príspevkov na účet vedený Prima banka Slovensko, a.s., Žilina č. účtu  v tvare IBAN: SK73 5600 0000 0083 0639 5021, variabilný symbol: 999, s možnosťou uvedenia mena a priezviska, resp. obchodného mena prispievateľa v správe,
  2. vložením hotovosti do prenosnej pokladničky, označenej „Dobrovoľná zbierka na pomoc postihnutým občanom po požiari“ umiestnenej na OcÚ v Liptovských Revúcach počas úradných hodín na OcÚ

Predpokladané náklady spojené s konaním zbierky:

Zbierka bude zabezpečovaná pracovníkmi obce. Náklady spojené s materiálnym zabezpečením) budú hradené z rozpočtu obce.

Vyúčtovanie dobrovoľnej zbierky, jej použitie a kontrola:

O priebehu a výsledku dobrovoľnej zbierky bude vyhotovená usporiadateľom správa, ktorá bude predložená Obecnému zastupiteľstvu Liptovské Revúce. Výnosy z dobrovoľnej zbierky sú v zmysle § 5 ods. 1, písm. e) zákona č. 583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, príjmom rozpočtu obce. Finančné prostriedky získané dobrovoľnou zbierkou budú použité na účel, na ktorý bola dobrovoľná zbierka vyhlásená. Kontrolu použitia finančných prostriedkov z dobrovoľnej zbierky vykoná hlavná kontrolórka obce Liptovské Revúce. Správa o výsledku použitia finančných prostriedkov získaných dobrovoľnou zbierkou budú zverejnené na webovom sídle vyhlasovateľa po jej prerokovaní na obecnom zastupiteľstve.

Mgr. Jana Šimová

starostka obce

Liptovské Revúce, 25. 05. 2021

Uznesenia-z-2021_6.zasadnutia - zbierka.doc (251.5 kB)